Tips Penjagaan Kulit Muka Berjerawat1.     Basuh muka paling kurang 2 kali sehari dengan sabun yang betul. Jangan basuh muka dengan menggunakan sabun badan kerana tahap kealkaliannya adalah berbeza. Seeloknya, gunakan sabun muka jenis pengawalan minyak contohnya, product shaklee (Oil Control).
2.     Elakkan makanan yang berminyak seperti daging burger segera.
3.     Elakkan makanan laut seperti sotong, ketam, udang dan sebagainya KECUALI ikan. (Terpulang kepada kulit individu contohnya, saya boleh makan kerang.)
4.     Elakkan makanan seperti kacang tanah. (Bagi saya, saya tidak boleh makan kacang tanah, tetapi saya boleh makan kacang kuda, almond, gajus dan lain-lain. Ia terpulang kepada kulit individu.)
5.     Elakkan daripada mengguna tuala badan untuk mengelap muka selepas mandi kerana kulit yang sensitif adalah sangat sensitif dengan kekotoran. Gunakan tuala kecil yang lain atau tisu.
6.     Mengamalkan 2 biji sehari vitamin C shaklee Ia sangat-sangat membantu masalah kulit muka berjerawat, berminyak dan resdung.SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEEPerlukan nasihat dan panduan? Jangan risau, kami sedia membantu anda. Free consultation & tips specially for our customers. SMS/WhatsApp 019-3668530 untuk pesanan. Harga istimewa menanti anda.

Comments

Post a Comment

Popular Posts